torstai 5. maaliskuuta 2015

Rukalla

Huhhuijjaa! Aikamoiset pari viikkoa on takana, mutta kaikesta selvittiin! Oon muuttanut uuteen kotiin ja kävin työreissulla Rukalla ja reissun jälkeen sairastin flunssan, joten elämä on ollut kaikkea muuta kuin normaalia. Toivottavasti jatkossa ehtii keskittymään vähän enemmän omaan hyvinvointiin :) Mutta tässä postauksessa palataan vähän Rukan tunnelmiin :)

En muista oonko aiemmin kertonut, mutta työskentelen nuoriso-ohjaajana. Tehtiin hiihtolomalla nuorten kanssa laskettelureissu Rukalle. Olin mukana kolmatta kertaa ja se on joka kerta ollut kiva reissu, mukavaa vaihtelua normaaliin työhön. Lähdettiin perjantaina koulun jälkeen ajelemaan kohti Kuusamoa ja oltiin puolen yön aikoihin perillä. 

Itse en laskettele, joten aika piti saada rinteillä kulumaan jotenkin muuten. Meidän majoituspaikka oli parinkymmenen kilometrin päässä Rukakeskuksesta, joten päivän aikana sinnekään ei voinut mennä. Mulle kaikki kaupat ja muut oli jo ennestään tuttuja eikä ollut mitään ostettavaa, joten lähdettiin työkaverin kans kävelylle. Siellä oli tosi hyvät kävelyreitit ja ne kierteli siellä tuntureiden ympäristössä ja välillä sai ihan tosissaan nousta mäkeä ylös, joten hiki saatiin pintaan :) Ja näköalatkin oli ihan kivoja :)


Ja rankan lenkin jälkeen saa tottakai herkutella... Jos joskus oot menossa Rukalle, niin lämpimästi suosittelen Pitäjän Pirtin munkkeja! Ne on maailman parhaimpia ja varmasti myös isoimpia! Ei paljon lounasta tarvinnut syödä kun munkkikahvit vetäisi :D


Meidän nuorista sairastui reissun aikana useampi ja sunnuntaiksi jäin majoitukseen sairastuneen pojan kanssa. Päivä meni todella hitaasti, mutta ehdinpä ainakin katsomaan hiihdon mm-kisoja :)

Maanantaina olin virtaa täynnä kun edellinen päivä oli mennyt löhötessä. Käytiin muutaman tunnin lumikenkälenkillä. Kiivettiin Valtavaara-nimisen tunturin huipulle ja se on joka kerta yhtä vaikuttavaa. Lenkki on kova ja maisemat ylhäällä todella ihanat. 


Lumikenkäily on kyllä hyvä liikuntamuoto. Meillä on töissä hyviä lumikenkiä, joita saan lainata milloin vaan. Ehkä ens talvena harrastan sitä vähän enemmänkin. Ehkä. Nyt alkaa täälläpäin kelit olemaan jos semmoiset, että ei paljon lumikengillä enää kävellä. Mutta ei haittaa, odotan kevättä ja kesää ihan hirveesti! 

Nyt laitan saunan tulille ja jatkan ampumahiihdon kattomista :)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille :)

-Isosisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti