lauantai 23. toukokuuta 2015

Kanat tuli kotiin!

Oon haaveillu kanoista jo muutaman vuoden. Yritin houkutella mun vanhempia ottamaan kanoja niiden kotiin kun itse asuin kerrostalossa eikä itsellä ollut mahdollisuutta niitä kotiin ottaa. Joskus talvella aloin suunnittelemaan kanojen ottamista tänne maalle mun uuteen kotiin. Lueskelin paljon kanojen hoitoon liittyviä asioita, kävin kansalaisopiston maatiaiskanakurssilla ja suunnittelin millainen kanalan pitää olla. Kaikki valmistelu oli tosi kivaa ja jännää :)

Tää kirja on todella hyvä! Jos joku suunnittelee kesäkanalan perustamista, niin tästä saa tosi paljon hyvää tietoa :)

Mun isä lupautui pienen taivuttelun jälkeen rakentamaan kanalan ja niille ulkoaitauksen. Isä ei ollut aluks kovin innoissaan tästä projektista, mutta kummasti sekin on nyt noista kanoista innostunut :) Saa nähdä joko porukoillakin ens kesänä olis omat kaakattajat pihassa :D



Isä teki kanalan kotonaan autotallissa. Kanala on tehty lähes kokonaan kierrätystavarasta. Nauloja ja jotain muuta pientä, sekä maalit on ostettu, mutta muuten rakennustavarat otettiin uusiokäyttöön jostain muualta. Harjannostajaisia vietettiin 15.4. Halusin maalata kanalan kotini tavoin harmaaks ja tottakai vähän piti pinkkiäkin laittaa ja lopputulos oli täydellinen <3

Äitienpäiväajelulla


Ulkoaitausta päästiin tekemään aurinkoisessa säässä :) Halusin tilavan ulkoaitauksen. Täällä meilläpäin on paljon kissoja ja kanahaukkoja, joten piti virittää verkko katoksi. Heinäseipäitä sain sukulaisnaiselta ja niistä tehtiin orsia sisälle ja pihalle. Ja vihdoin kaikki oli valmista ja oli aika hakea kanat kotiin!

Ne on niin söpöjä! 

Mulle tuli neljä kanaa. Ne on suomalaisia maatiaiskanoja, ilmajoen kantaa. Ostin ne muutaman kilometrin päästä yhden kaverini äidiltä. Ne ei oo tottunu ihmisten kanssa hengailemaan, mutta pikkuhiljaa ne on käynyt rohkeammaksi. Tänään kävin hakemassa niille poikakaverin, mutta elämä pikkukukon kanssa ei alkanut kovinkaan ruusuisesti. Nyt, pitkän taistelun jälkeen koko lauma on sisällä kanalassa nukkumassa, toivottavasti huominen olis helpompi. 

Ensimmäiset munat munittiin ihan väärään paikkaan, mutta voi sitä onnea kun munat löyty! :D

Tuliko kellekään yhtään kanakuume? :) Kannattaa ottaa vaikka just kesäkanoja! Niin mukavaa tämä on :) Nyt vähän euroviisuja. Mukavaa lauantai-iltaa!

-Isosisko


3 kommenttia: